Kinderyoga

SAMSUNG    Kinderyoga

KINDERYOGA

kinderyoga       voor kinderen van 4 – 12 jaar.

tieneryoga         voor teens van 13 – 18 jaar (Wordt opgestart zodra er minimaal vijf deelnemers zijn.)

Heb je examenstress? Vind je het lastig om je te concentreren? Voel je je soms onrustig? Als je tieneryoga leuk lijkt, omdat je er misschien rustig van wordt in je hoofd en in je lijf, maak dan vrienden en vriendinnen enthousiast, zodat er snel een groep gevormd kan worden!

 

WAAROM KINDERYOGA?

Yoga heeft tot doel de innerlijke balans en ontspanning bij kinderen te verbeteren. Er zijn kinderen die gedurende de dag erg veel indrukken binnen krijgen, ook wel hoog sensitieve kinderen genoemd. Deze kinderen krijgen daar vroeg of laat last van. Hun hoofd zit te vol en ze begrijpen niet dat een ander kind rustig door kan blijven gaan, terwijl zij het liefst in even een`time out`willen. Deze kinderen hebben veel baat bij yoga. Er wordt orde geschept in hun hoofd door de aandacht te richten op de juiste ademhaling en de juiste beweging daar bij.

De kinderyogalessen verschillen van die voor volwassenen. Kinderen zijn vaak speels, bewegelijk en hebben een levendige fantasie. Door speciaal op kinderen gerichte oefeningen leren zij zich beter bewust te worden van hun eigen lichaam, ademhaling en verbeeldingskracht.

Yogahoudingen zijn vaak dierhoudingen of we doen de zonne- of maangroet. Dit alles in spelvorm met beweging én ontspanning.

Kinderen die aan yoga doen ontwikkelen sterke, soepele spieren. Daarnaast wordt de sociale ontwikkeling gestimuleerd. Het kind staat letterlijk steviger op de grond; het krijgt meer zelfvertrouwen. Het kind leert te luisteren naar zijn of haar lichaam en ervaart rust tijdens en na de yoga. Iedere keer als het kind aan yoga doet, heeft dat effect op zijn of haar gemoedstoestand buiten de yogalessen om.

Er wordt gewerkt met lesprogramma’s voor vier leeftijdscategorieën. Met kinderen van 4-8 jaar doen we speelse oefeningen die aansluiten bij de belevingswereld van het jonge kind. Kinderen van 9-13 jaar zijn veel met hun hoofd bezig. Voor hen is het belangrijk dat zij voeling houden met hun zintuigen en hun gevoelsleven. We doen de houdingen wat energieker en afwisselender. Jongeren van 14-18 jaar worden gedomineerd door de pubertijd. Hier hoort het zoeken naar een eigen identiteit bij. Yoga kan helpen om het zelfbewustzijn en zelfvertrouwen te verbeteren. De yogahoudingen zijn bijna het zelfde als bij yoga voor volwassenen. Er is even tijd voor iedere puber om zijn/haar verhaal te doen.

Voor alle kinderen geldt: Je bent goed zoals je bent. Er is geen prestatiedrang of wedstrijdelement in de yogalessen. Je hoeft niets. Meedoen is genoeg.

Zin in een gratis proefles? Kom gerust proberen of je yoga leuk vindt!