Sun You

 

sun, moon, morning, evening, yoga, sunrise                                                                                                                                                           IMG_3733

 

Mijn naam is Jacqueline ten Cate, enthousiast yoga beoefenaar en groepsleerkracht in Dronten e.o.

Getrouwd en moeder van een volwassen zoon en dochter.

Jaren geleden ontdekte ik yoga. Het beoefenen van yoga bood mij rust en ontspanning. Ik merkte dat ik er rustiger van in mijn hoofd werd, mijn spieren soepeler werden en mijn ademhaling dieper. Daarnaast ervoer ik meer balans in mijn leven. Yoga is sindsdien een dagelijkse bezigheid geworden; heel vanzelfsprekend.

Eerst gaf ik in kleine groepjes thuis les en vanaf augustus 2014 bij entertainment institute Joy-4all. Daar geef ik met veel plezier volwassenen-yogales op basis van Hatha Yoga. Na te zijn begonnen in 2013, ben ik inmiddels gediplomeerd Yogadocent Volwassen Yoga. In 2015 heb ik de Volwassen Yoga Opleiding met goed gevolg afgerond, met daarin de specialisaties Yoga op Sportscholen en Anatomie. 

Op 2 januari 2016 is Joy-4all verhuisd naar een nieuw pand aan het Agripark Oost 2 en mag ik samen met de mensen die yogalessen bij mij volgen, in een mooie ruimte yogalessen geven.

Mijn doel bij het geven van yogales is balans te brengen in het inspannen en het ontspannen. Je zult rust gaan ervaren in het dagelijks leven, ook in stress- situaties en je beseft dat het goed is zoals het is op dat moment. Je leert leven in het nu. Yoga geeft een betere focus op alles wat je doet. Daarnaast worden je spieren sterker en soepeler.

Bij iedere les probeer ik rekening te houden met eventuele lichamelijke beperkingen. Een aangepaste asana (houding) wordt aangeboden, zodat je ook mee kunt doen als het even minder goed gaat. Iedere les wordt er opnieuw gekeken naar wat je op dat moment aankunt.

In mijn werk als groepsleerkracht in het basisonderwijs merk ik dat veel kinderen zich minder goed kunnen concentreren door alle prikkels die ze binnenkrijgen. Niet alleen op school, maar ook via de media. Er wordt veel van het kind verwacht en het kind ervaart soms te veel spanning, zonder dit los te kunnen laten. Er zijn steeds meer hoog sensitieve kinderen. Een hoog sensitief kind ervaart dagelijks een hoge dosis spanning door te veel prikkels. Deze kinderen hebben heel veel baad bij yoga.

Naast mijn expertise als leerkracht en door mijn persoonlijke ervaring met yoga, wil ik kinderen graag de mogelijkheid bieden om zich te ontspannen en een betere concentratie te ontwikkelen.

Met veel plezier heb ik de Docentenopleiding Kinderyoga gevolgd bij Helen Purperhart en ik ben sinds juni 2013 Gecertificeerd Kinderyogadocent. Op school geef ik indien mogelijk yogales. De reacties van de kinderen zijn positief. De meeste kinderen vinden yoga vooral leuk en ontspannen: “Juf, ik wordt er rustig van in mijn hoofd” of:”Van yoga wordt ik lekker ontspannen en kan ik mij beter concentreren”. In workshops die ik geef ervaren kinderen hetzelfde.

Ben je geïnteresseerd in yoga en wil er graag meer over weten? Neem dan contact op via het contactformulier, stuur een e-mail of bel mij. Je bent welkom om een proefles te komen doen bij Sun You Yoga in Dronten!